Microsoft 365: Office in the Cloud

Care4ICT biedt met ‘Care4ICT 365’ een flexibele cloudwerkplek gebaseerd op Microsoft 365. Het is de ideale oplossing voor het nieuwe normaal waarin thuiswerken structureel wordt afgewisseld met werken op kantoor. Nog niet bekend met ‘365’? Met deze 12 vragen en antwoorden brengen we daar verandering in.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 (voorheen Office 365) is een verzameling kantoorapplicaties en internetdiensten waar u op abonnementsbasis gebruik van maakt. Microsoft 365 voor bedrijven biedt naast de bekende Office-applicaties als Word, Excel, PowerPoint en Outlook bijvoorbeeld:

  • Teams voor vergaderen en bellen,
  • 1 TB OneDrive-cloudopslag per gebruiker,
  • SharePoint voor informatie-uitwisseling en online samenwerking,
  • Exchange Online voor toegang tot e-mail, agenda, contactpersonen en taken,
  • Bescherming tegen cyberdreigingen zoals ransomware en phishing, en
  • Intune voor apparaatbeheer.
Wat zijn de voordelen van Microsoft 365?

Microsoft 365 biedt de bekende voordelen van de cloud. Zo beschikken gebruikers altijd over de meest recente versie en laatste updates, zonder daarvoor een nieuwe licentie aan te moeten schaffen. Het maakt bovendien niet uit waar medewerkers werken: thuis, op kantoor of onderweg. Ze hebben altijd en overal toegang tot hun bestanden en tot dezelfde productiviteitstools. En kunnen via Teams en SharePoint altijd optimaal samenwerken en communiceren met collega’s. Microsoft 365 is daarmee de ideale oplossing voor de hybride werkplek die niet aan een locatie is gebonden.

Uit welke abonnementsvormen voor Microsoft 365 kunnen bedrijven kiezen?

Bedrijven kunnen kiezen uit Business Basic, Business Standard en Business Premium. Bijvoorbeeld beheer van apparaten en een geavanceerde beveiliging zitten alleen in de Premium-versie. Alle versies zijn een maand lang gratis uit te proberen. Daarnaast biedt Microsoft nog ‘Microsoft 365-apps’ voor bedrijven die alleen de Office-toepassingen nodig hebben. Uw abonnementsvorm wordt uitgewerkt in een advies op maat.

Is Microsoft 365 geschikt voor bedrijven van iedere omvang?

Microsoft 365 is uiterst schaalbaar. Het is daardoor net zo geschikt voor bedrijven met duizenden medewerkers als voor eenmanszaken.

Is voor het gebruik van Microsoft 365 een internetverbinding nodig?

Ja, maar niet permanent. Om alle apps in Microsoft 365 te installeren en te activeren en uw account te beheren, moet u verbinding maken met internet. Ook voor het bijwerken van Microsoft 365 naar de nieuwste versie is periodieke internettoegang nodig. U heeft echter geen internettoegang nodig om Office-apps zoals Word en Excel te gebruiken nadat ze op uw computer zijn geïnstalleerd.

Zijn de in OneDrive opgeslagen documenten ook offline beschikbaar?

Ja. U kunt OneDrive als app downloaden en lokaal installeren. Bij bijvoorbeeld Windows 10 is OneDrive al standaard lokaal aanwezig. De lokale app maakt een map aan die automatisch wordt gesynchroniseerd met de OneDrive in de cloud. Hierdoor zijn de opgeslagen documenten altijd beschikbaar, ook als de internetverbinding even wegvalt. Als de verbinding weer is hersteld, worden de online documenten bijgewerkt met de wijzigingen die lokaal zijn doorgevoerd.

Is Microsoft 365 ook beschikbaar voor macOS van Apple?

Microsoft 365 is beschikbaar voor zowel pc als Mac. De Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint zijn te downloaden via de Mac App Store. En hoewel Microsoft 365 natuurlijk is ontworpen en geoptimaliseerd voor Windows-systemen, werkt Microsoft continu aan het verbeteren van de ervaring voor Mac-gebruikers. En dat niet alleen: voor mobiel gebruik zijn de productiviteitstools ook te downloaden via de Apple App Store voor iOS en via de Google Play Store.

Op hoeveel apparaten kan Microsoft 365 worden geïnstalleerd?

Met een bedrijfsabonnement kunnen gebruikers de Office-apps installeren op maximaal vijf pc’s of Macs, vijf tablets en vijf mobiele apparaten. Een hybride Windows-apparaat, zoals de Microsoft Surface Pro, telt mee als een pc óf als een tablet.

Wat zijn de systeemvereisten voor Microsoft 365?

De gebruikerservaring is optimaal als u gebruikmaakt van de meest recente besturingssystemen en browserversies. Dat betekent echter zeker niet dat u bijvoorbeeld per se Windows 10 of de allerlaatste versie van het Apple-besturingssysteem moet draaien. Microsoft 365 kan ook prima uit de voeten op Windows 8.1 of Windows Server 2016 en 2019. Ook de laatste drie versies van macOS vormen geen enkel probleem. Microsoft biedt echter geen updates voor versies die niet meer worden ondersteund.

Ondersteunt Microsoft 365 e-mailadressen op basis van domeinen?

Ja. U kunt een professioneel aangepast e-maildomein opnemen als onderdeel van uw Microsoft 365-abonnement of gebruikmaken van een bestaand domein dat is geregistreerd via een andere provider. U blijft dus bereikbaar via bijvoorbeeld ‘naam@uwbedrijf.nl’.

Is Microsoft 365 veilig en betrouwbaar?

Microsoft investeert ieder jaar meer dan een miljard dollar in de security van zijn cloudaanbod. Microsoft 365 maakt daar een belangrijk deel van uit. We durven dus best te stellen dat Microsoft 365 heel erg veilig is. Het beschermt gebruikers bovendien met ingebouwde maatregelen tegen onder andere spam, malware en phishing. Daarnaast garandeert Microsoft een uptime van zijn dienstverlening van 99,9 procent.

Wat maakt Microsoft 365 interessant voor mijn organisatie?

Care4ICT helpt u graag migreren naar Microsoft 365 en het beheer van uw Microsoft 365-omgeving. In het geval van problemen kunt u natuurlijk altijd rekenen op de ondersteuning van Care4ICT.

Microsoft 365 Business Central

Onze zusterorganisatie Faect is gespecialiseerd in complete administratieve systemen op basis van Microsoft 365 Business Central. Naast ondersteuning bij implementatie bieden wij diensten voor applicatiebeheer en brancheoplossingen als toevoeging op de al zeer uitgebreide standaard. Ook deze oplossingen kunnen ondersteund worden in de Cloud omgevingen van Care4ICT.

Meer weten? We houden van persoonlijk contact. Bel gerust naar 088-6444100 als u nog vragen heeft. Of mail naar sales@care4ict.nl

Wel afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm, en ik weet niet welke abonnementsvorm onder de motorkap van Care4ICT 365 schuilgaat. Daarom heb ik ook lang getwijfeld of ik een vraag moet opnemen over de abonnementsvormen… (Wel gedaan.)

Ik weet dus niet of deze vraag heel erg relevant is.