CSP licenties na 11 juli alleen nog te verlengen via het nieuwe platform NCE!

Zoals bekend is bij de meeste, is Microsoft sinds 2019 bezig om de licenties over een boeg te gooien en is hierbij het nieuwe platform New Commerce Experience (NCE) opgezet. Dit nieuwe platform zou de oude complexe licentiestructuur minder ingewikkeld moeten maken.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om via het CSP-platform nieuwe licenties te kopen, dit gaat al via het nieuwe platform NCE. Wel is het mogelijk om licenties (die aflopen voor 11 juli, dus licenties die als einddatum 10 juli hebben) nog te verlengen via het CSP-platform. Wanneer de licenties niet verlengd worden, worden de licenties automatisch stopgezet en moeten de licenties aangevraagd worden via het NCE-platform. Dit heeft een aantal nadelen. In het NCE-platform zijn de prijzen van de licenties gestegen, daarnaast zijn er drie verschillende soorten abonnementen waaruit gekozen kan worden. Hieronder is op een rijtje gezet wat de nieuwe voorwaarden zijn van een abonnement via het NCE-platform.




Figuur 1: Abonnement voorwaarden NCE platform



Als het mogelijk is licenties te verlengen via het CSP-platform is dit dus een stuk voordeliger. Er kan opgezegd worden wanneer u wilt en u krijgt ook nog eens uw geld teruggestort van de resterende maanden. Daarnaast kunt u ook nog uw licentie downgraden als u een licentie heeft via het CSP-platform, met de licenties in het NCE-platform is dit niet meer mogelijk.

Controleer dus goed of uw licenties verlengd moeten worden voor 11 juli!

Voor vedere vragen, neem contact op met onze salesafdeling via 088-6444100 of per email op sales@care4ict.nl. Ook kan je contact opnemen met onze Cloud Specialist Rainon Martina op +3188 6444 103 of per email op Rmartina@care4ict.nl.